GenelDevlet Konservatuvarlarına Giriş Şartları Nelerdir?

Nisan 24, 20210
https://www.antesanat.com/wp-content/uploads/2021/04/devlet-konservatuvarina-giris-sartlari.jpg

İtalyancada müzik yapılan yer manasına gelen konservatuvar modern dans, tiyatro, bale, müzik gibi çok sayıda alanda eğitimler verilen yerdir. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyenler için devlet ve özel konservatuarlar olmak üzere iki farklı seçenek vardır. Eğer devlet konservatuvarı bünyesinde eğitim almak istiyorsanız gerekli koşulları sağlamanız gerekir. Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı’na...

İtalyancada müzik yapılan yer manasına gelen konservatuvar modern dans, tiyatro, bale, müzik gibi çok sayıda alanda eğitimler verilen yerdir. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyenler için devlet ve özel konservatuarlar olmak üzere iki farklı seçenek vardır. Eğer devlet konservatuvarı bünyesinde eğitim almak istiyorsanız gerekli koşulları sağlamanız gerekir.

Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı’na girilir ve gerekli olan puan alınarak ardından Özel Yetenek Sınavı’na katılım sağlanır. Başarılı olduğunuz takdirde eğitim için hak kazanabilirsiniz. Ancak konservatuvara giriş şartları üniversiteden üniversiteye farklılık gösterdiğinden giriş öncesinde üniversiteler ve koşulları ile ilgili ön bilgi edinmenizde yarar vardır. Bu sayede giriş koşullarını eksiksiz olarak sağlayabilirsiniz.

Devlet Konservatuvarları ve Eğitimleri

Ülkemizde devlet konservatuvarı olarak eğitim veren çok sayıda üniversite vardır. Bunlar arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Sakarya Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve daha pek çok seçenek vardır. Ülkenin dört bir yanında seçeneklerin olması sayesinde dilediğiniz üniversiteyi seçebilirsiniz.

Devlet konservatuarı eğitimleri bölümlere özel olarak verilir. Bu bölümler arasında müzik, sahne sanatları, çalgı yapım, müzikoloji gibi bölümler öne çıkar. Müzikoloji bölümünde müziğin tarihi ile ilgili bilgiler verilir. Sahne sanatları ise kendi içerisinde opera, tiyatro, oyunculuk, bale, kukla ve gölge oyunu, çağdaş dans ana sanat dalı gibi çeşitlere ayrılır.

Devlet Konservatuvarları için Koşullar

Devlet konservatuvarına kayıt yaptırmak için 21 yaşını doldurmuş olmak ve aşamalı olarak düzenlenen yetenek sınavını kazanmak gerekir. Aşamalardan biri olan oyunculuk yetenek sınavında aday tarafından seçilen iki tirat oynanır.

Genel puanlama sistemine bakıldığında sahne sınavı 20 puan, kulak ses ve ritim 10 puan, hareket (bedensel yeterlilik) sınavı 10 puan ve doğaçlama 20 puan gibi puanlar verilir. Bunlar temsili olup girilecek üniversiteye göre farklılık gösterir. Bu özel yetenek sınavı aşamasına geçebilmeniz için öncelikle her yıl düzenlenen üniversite sınavından 150 puan barajını geçmeniz ve üniversitenin istediği puan koşulunu sağlamanız gerekir. Bu koşulları sağlamak ve özel yetenek sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmak için Ante Sanat eğitim programlarından destek alabilirsiniz. Ante Sanat’ın uzman kadrosu ve sektördeki tecrübesi sayesinde hedeflerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

konservatuvara hazırlık kursları

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı konservatuvara hazırlık kursları için Ante Sanat Akademisinden bilgi almayı unutmayın!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sosyal Medya
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz
Hakkımızda

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunlarından Duygu Üzüm Kulan ve Can Kulan tarafından kurulan sanat akdemisi: Ante hakkında daha fazla bilgi için tıkla